Nachum Erlichin muistolle

Raskain mielin saimme viime keskiviikkona 15.3. tiedon perheystävämme ja entisen Trio Finnicon jäsenen, viulutaiteilija ja Karlsruhen musiikkikorkeakoulun viuluprofessori Nachum Erlichin poismenosta. Nachum kuoli viime keskiviikkona äkillisen sairauskohtauksen jälkeen. Nachum syntyi 28.6.1959 Jerusalemissa.

Nachum saapui Suomeen vuonna 1980 Sibelius-viulukilpailuun ja jäi Suomeen 1990-luvun alkupuolelle asti toimien Sibelius-Akatemian viulunsoiton lehtorina ja musisoiden mm. useiden eri orkesterien solistina suomalaisen musiikkielämän kentällä. Trio Finnicossa pääsimme esiintymään Nachumin ja sellotaiteilija Hannu Kiisken kanssa lukuisia kertoja 1980- ja 90-luvuilla Suomessa ja ulkomailla muun muassa Lontoossa, Wienissä ja New Yorkissa. Perheemme ystävystyivät iloluontoisen ja elinvoimaisen Nachumin kanssa. Nachum oli ihmisenä verraton humoristi, seuramies ja erittäin lämminsydäminen, neljän lapsen isä.

Onneksemme saimme vielä viime kesänä 2022 soittaa Virroilla triomme 40-vuotiskonserttimme KesäVirratSoi-musiikkijuhlilla.

Nachumin äkillinen kuolema on syvä järkytys. Toivotamme osanottomme ja voimia kaikille Nachumin perheenjäsenille, läheisille ja ystäville.

Sydämellisesti Nachumia muistaen,

Risto Lauriala ja sellisti Hannu Kiiski